...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...söndag 21 april 2013

Häringe Naturreservat

Har en tanke och idé om att besöka så många naturreservat som möjligt och då främst i Stockholmstrakten. Så idag blev det en tur till Häringe naturreservat söder om stan på vägen ner mot Nysnäshamn.

Blev en skön tur med sol och härligt vårväder. Vandringen  blev på ca 7,5 km med en rast efter ungefär halva sträckan. Turen startade och slutade vid Häringe slott. Där fanns det både hästar och dessa små söta krabater......(vet inte riktigt vad det är för sort)Det var ännu så länge ganska svag färgskala ute i naturen, mestadels olika nyanser av brunt samt en hel del grått. Men vädret var fint så vad gör det...


Några vita fina svanar höll oss lite sällskap när vi rastade. Dessa var väldigt vita till skillnad mot många som man brukar se som är mera bruna på hals och huvud. 


Isen låg kvar i en del av vikarna. Men solen gjorde sitt bästa för att smälta bort den.


Området bjöd på fin natur med både träd och öppna ytor. Många stora ekar fanns det också. Det var bra gångstigar/vägar om än lite blött från många små vårbäckar som passerade både här och där.
Ett nytt vårtecken idag blev fjärilar som börjat hitta fram i solen.

Kan vara en Videfuks eller ev en Körsbärsfuks enl uppgift.

Sammantaget så blev det en skön dag i vårvädret och Häringe Naturreservat kan rekommenderas till den som inte varit där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar