...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...söndag 16 mars 2014

AngarnssjöängenDagens fotografiska expedition gick till Naturreservatet Angarnsjöängen beläget i 
Vallentuna kommun.

Det var mitt första besök där men absolut inte det sista. Mycket fin plats med stora ängar runt en långsmal sjö där det vart efter våren kommer samlas mycket fåglar. Lite kyligt väder idag med bara 4 plusgrader och blåst. Men på vissa platser så var det lä och solen sken vilket gjorde det till en behaglig dag.


Kan du se huvudfotingen i isen? Den vanligaste fågeln idag var helt klart grågås som flög runt och lät eller gick omkring och betade på fälten. Även Kanadagäss fanns det gott om.


Platsen där kaffet och mackorna avnjöts i den värmande solen.


Döda skogen i vattnet.


 Den finns i ena änden av sjön och får tankarna till ett träsk med döda träd. Via träspångar gick man delvis igenom den. Jag gissar att det finns en del fåglar som gillar att vara i detta område när de väl kommer till sjön från när och fjärran.


En Duvhök kunde observeras på håll och fastnade på bild. Taget med 200-400:an handhållen i blåsten vilket gör att den inte är av bästa kvalitet.


Det finns gott om trevliga trädbevuxna kullar runt sjön som säkerligen blir väldigt trevliga skogsbackar när våren kommit lite längre fram i tiden och det har börjat att grönska lite mera.

Så sammantaget blev det en en bra och skön fototur på ca 7-8 km runt sjön 
och rekognosering av en ny plats för framtida expeditioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar