...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...söndag 30 mars 2014

Kasper på Mörkö


Idag söndag så blev det till att kliva upp tidigt vid 5-tiden för att bege sig ner till Mörkö söder om Södertälje för att kolla in den nyligen anlända Kaspiska piparen som anträffats i Sverige för första gången. 

Det har vallfärdats fågelskådare och fågelfotografer till platsen under flera dagar för att se på den lilla nykomlingen.  Liten är rätta ordet. Den gick knappt att se med bara ögat och den höll sig på avstånd så den var svår att fotografera.Bilderna är inte av högsta kvalitet utan får väl mera räknas som dokumentationsbilder över den något ovanliga händelsen.


Vartefter dagen grydde så ökade det på med fågelskådare. Det är ganska fantastiskt att en sådan liten krabat kan få så många att vallfärda till ett dike. 


 Kaspers föda är mask.Min gode vän Steffe spanar in Kasper. 
Steffe är en väldigt duktig fågelfotograf med fantastiska bilder. Kolla in på hans sida: 365bilder.blogspot.se där finns riktigt fina fågelbilder bla på Kaspiska piparen,


Fin natur på Mörkö.Många fält med stora ekar på.


Slut på dagen och dags att plocka ihop grejerna. Trots att bilderna på fågeln vart av högsta klass så var det kul att få se den och att träffa trevliga människor och njuta av naturen i det fina vädret.

1 kommentar:

  1. Hej Niklas och tack för senast!
    Trevligt reportage blev det...kul å se inte bara fågel utan lite runt ikring också!

    Vi hörs!

    Steffe

    SvaraRadera