...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...tisdag 13 maj 2014

Norra Malma Naturreservat


Norra Malma naturreservat ligger vid sjön Erken, nära Svanberga norr om Norrtälje. Reservatet är en stor ekhage som rymmer ett av länets största bestånd av grovstammiga ekar. Här finns också ett stort gravfält från järnåldern.


Vi var ett gäng likasinnade fotografer som hade bestämt träff vid Norra Malma i lördags för att börja eftermiddagen med att fotografera naturen och främst de stora ekarna i hagen. Vädret var både bra och dåligt. Regnet hängde i luften vilket inte är helt optimalt i fotosammanhang då grejerna blir blöta och risken för vattendroppar på linsen finns. Men det som var bra var att det inte var en massa sol som skapade hårda skuggor. Så sammantaget var vi överens om att det var ett helt ok fotoväder för denna typ av natur och landskapsfotografering.I Naturreservatet går det en flock med får och betar och ser ut att trivas i den fina miljön. Tanken är säkert att de skall fungera lite som "gräsklippare" och hålla gräset i lagom höjd så att det inte växer igen i ekbacken.Det finns många träd som har get upp och lagt sig ner för en sista vila och skapar intressanta objekt att fotografera med sina fina former och färger.Som du kan se så är det riktigt stora ekar i hagen med många hundra år på nacken. Viste du att en ek kan bli över 1000 år! Snacka om att de är långlivade. De planterades säkert av våra förfäder för att vi skulle ha bra virke till olika saker. En intressant och fin plats som kommer att besökas fler gånger.

Efter våran fotostund i ekbacken så fortsatte gruppen mot Grisslehamn för mera fotograferande. Bilder och text därifrån kommer snart här i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar