...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...måndag 26 maj 2014

Skäggdopping med ungar


Som jag skrev i gårdagens inlägg så var helgens fotografering inriktad på att se om det hade börjat komma lite fågelungar ute i markerna och främst då hos sjöfåglarna.

Första familjen som jag hittade på var Skäggdoppingen som hade fått två stycken ungar. Fast först när jag såg den vuxna Skäggdoppingen så såg jag inga ungar. Men efter att ha satt mig ner och riktat in kameran så upptäckte jag något på fågelns rygg som rörde sig.....


....och strax där efter så dök det upp ett litet huvud och sedan så såg att det var en till på ryggen. Ungarna är väl inte de sötaste bland fågelungar med sitt speciella mönster och utseende. Men jag gissar att det fyller en funktion fram tills de blir stora och vackra. Lite som den fula ankungen ;)


Det gäller att inte vara rädd för vatten när mamma helt plötsligt reser sig och flaxar med vingarna. Fick en liten känsla av att hon gjorde sitt bästa för att få ungarna att vara i vattnet så mycket som möjligt.

Pappa kom med mat och under hans överseende så fick en av ungarna sluka fisken hel och efter en kort stund så var den svald och pappa såg stolt ut.


Lite familjelycka! 
Den ena ungen åker snålskjuts på mammans rygg så alla är samlade.


De kan se arga och farliga ut också när de reser sig upp. Det var dock inte så farligt som det såg ut utan hon sträckte nog bara på sig.

Om du funderat på varför vattnet är grönt så är det för att solen lyste igenom trädens gröna lövverk och skapade färgen.

Att tänka på nu när markerna börjar bli fulla av fågelungar är att hålla sig på behörigt avstånd och absolut inte störa dem. Alla bilderna är fotograferade med teleobjektiv på håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar