...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...onsdag 11 juni 2014

Där satt den..!!

Var lite ledig i förra veckan och passade på att vara ute lite i skogen och fotografera djur och natur.
Jag har gjort lite försök att få till bra bilder på Råbocken tidigare men inte lyckats så bra. Denna gång så gick det dock betydligt bättre..........

Jag hade tagit plats i "mitt gömsle" i kanten av några fält där jag sett olika sorters djur tidigare. Jag hade väl suttit några timmar och det enda som jag hade sett var en hare på långt håll som obekymrat satt och åt.

När det började att skymma och jag började tänka att detta blir en händelselös kväll så får jag syn på en råbock som kommer ut på fältets bortre kant där haren fortfarande satt. Råbocken smyger fram mot Haren för att se vad det är för något och precis när han är framme så rör haren på sig och råbocken skuttar iväg och skäller (de låter nästan som hundar). Det var kul att se men tyvärr så fastnade det inte på bild.


Här ovan ser du råbocken och haren strax efter att de har skrämt varandra. Efter detta roliga möte så fortsatte råbocken i en rak riktning mot mig över fältet. Jag tänkte att när som helst så får han vittring på mig och springer iväg. Men han fortsatte framåt med små korta stopp för att kolla omgivningen.Här har han precis fått tag i en maskros som han börjat att tugga på.

Nu har han börjat att komma riktigt nära så jag tar några bilder och väntar sedan för att inte kamerans slutarljud skall skrämma iväg honom. Avståndet är väl nu ca 5-8 meter. Men han fortsatte framåt mot mig... och där satt den (bilden)!!


Här är bilden som jag blev mest nöjd med! Här har han kommit på ett avstånd av ca 5 meter från mig. Han fortsatte sedan närmare ändå men då vid sidan om mitt gömsle vilket gjorde att jag inte kunde vrida kameran och ta några mera bilder. Men jag kunde titta på honom via ett litet hål stort som en femkrona när han stod och betade. Efter ett tag så fortsatte han bort över fälten och jag kunde andas ut och snabbkolla bilderna i kameran för att se om jag hade lyckats med skärpan mm.

Så återigen så blev det en lyckad fotografisk utflykt och  en bild som jag hoppats på blev verklighet. Naturen är underbar och vacker, var rädd om den....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar