...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...måndag 7 juli 2014

Skapar konst i väntans tider


Detta inlägg kan ses som en liten förlängning av föregående inlägg då jag satt/låg i ett litet gömsle och väntade på vadarfåglar. Det blir ofta en del väntan när det inte händer något alls framför kameran.

Det jag brukar roa mig med då är att försöka tänka ut platser som fåglar eller andra djur kan komma fram på och som vore bra med tanke på bakgrunder och att de kommer att synas bra.
Sen så brukar jag ta lite "testbilder" mot dessa platser för att stämma av ljuset och inställningar i kameran samt att ha någon bra punkt för att snabbt kunna få in kamerans fokus mot.

Detta brukar leda till att när jag kommer hem och tittar på bilderna från dagens runda så är det alltid en del lite mer eller mindre intressanta bilder med på minneskortet. många av dem kasseras men ibland så blir några kvar......

Det här är tre sådana bilder som jag valde att spara, vad tycker du? Är det något att ha?


2 kommentarer:

  1. Hejsan Niklas.
    Gällande dina tre bilder så är det min åsikt att du bör minska blå och cyan i första bilden, Om du jobbar i Photoshop så gå till Nyans/Mättnad å dra ner det blå med 70 å cyan med 40, så blir den, iaf i min smak mer "naturlig" vad det gäller stenarna, samt eliminera det gula i bild två, låt den tredje vara som den är bra som den är. Det var min åsikt, utan att mena nåt illa. Ha det gott. Bert

    SvaraRadera
  2. Tack Bert för din feedback, jag har nu ändrat lite i bild 1 och 2 och ersatt de tidigare med de nya lite ändrade bilderna. Bild 1 tycker jag blev bättre efter ditt tips. Bild 2 kommer jag inte riktigt överens med. Men lite förändring blev det. Återigen tack för att du tog dig tid att kommentera och komma med lite tips på vad som kan förbättra bilderna.
    /Niklas

    SvaraRadera