...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...söndag 24 januari 2016

Landsort (del 1)

Hamnen vid Ankarudden

Igår Lördag så var jag iväg på en fotexpedition till Landsort med några likasinnade fotokompisar. Målet för dagen var landskapsfotografering bland klippor, vatten, snö och förhoppningsvis isformationer. 


Landsort är en by på ön Öja söder om Torö i Nynäshamns kommun och i Stockholms södra skärgård. Landsort förekommer även som namn på hela ön. Den är smal och långsträckt, cirka 700 meter bred och fem kilometer lång. 

Expeditionen startade med en bilresa från Stockholm och innan man var framme vid Nynäshamn så vek man av från stora vägen till Torö. På Torö fortsatte man sedan vidare fram till Ankarudden varifrån båten ut till Landsort skulle avgå. På helgen vintertid så finns det bara en båttur ut till Landsort och den avgick fem minuter över tio. Biljetter kan köpas ombord och kostar 150 kr för tur& retur.

Resan ut till ön tog ca 30 min med ett stopp vid en annan ö längs vägen. Väl framme så klev vi i land på den norra änden och därifrån fick vi åka en minibuss till södra sidan och själva byn som heter Landsort. Där klev vi av och gick vidare den korta biten till fyren och de gamla militära kanonerna. Vi fortsatte ner mot klipporna och vattnet där vi började med att packa upp fotogrejerna och göra oss klara för lite landskapsfotografering.


Det var väldigt fint med alla klippor och stenar som hade ett fint lager med frost samt is som hade spolats upp från havet. Vädret var bra rent fotomässigt med lätt mulet och ett par minusgrader.

Magnus närmast kameran och längre bort till vänster skymtar Mats iklädd en grön jacka.
 Kamraterna i full färd med att fotografera de fina isformationerna som bildats av vatten som spolats upp över stenarna och sedan frusit till rena konstverk.


En bild på de fantastiska små "isöarna" som bildade en egen lite ögrupp i en av vikarna.

Detta var del 1 av resan, fortsättning följer.......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar