...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...måndag 22 februari 2016

En dag i gömsle / Svartådalen (del 1)

Korp i lätt "snöstorm"

Upp kl 03.00 söndag morgon och iväg med siktet inställt på fotografering från gömsle och förhoppningsvis att få se och fotografera örnar.

Vi var två stycken som hade bokat in oss för en sittning hos BirdSafariSweden i Svartådalen.

Snöig väg (mobilbild)

Efter lite letande i mörker och snö så kom vi rätt och kunde parkera. Efter en kortare vandring med utrustningen så var vi framme vid gömslet ca  kl 06.00 och kunde installera oss. På med värmen och montera upp kamerorna och börja vänta på att det skulle börja ljusna.

Inne i gömslet (Mobilbild)

En selfie inifrån gömslet (Mobilbild)
Som synes så är gömslet av högsta klass, kamin, sköna sittplatser med fårskinnsfällar, gosiga tofflor att sätta på fötterna fanns och gott om plats. Även torrdass i eget utrymme. Allt för att det skall bli så bra sittning som möjligt. 
Man måste ta sig in i gömslet medans det är mörkt och sedan måste man vara där inne tills det blir mörkt igen för att inte fåglarna skall förstå att det sitter människor där inne.

När vi anlände så började det snöa och sedan fortsatte det till och från under förmiddagen. Men detta bekymrade inte fåglarna som kom bara det började ljusna. Först kom det stora mängder med Korpar (ca 20-30 st) ..........

Korpar

.....och sedan kom det Havsörnar (ca 4-5 st)

Havsörnar
De höll sig på ganska långt avstånd och det snöiga vädret gjorde sitt till för att det skulle vara svårt att få till bilder. De kom lite närmare med tiden och vädret blev något bättre med små solglimtar framåt tio-tiden. Men vid 10.30 så hade alla fåglar försvunnit. Kanske var de mätta och ville ha lite siesta. Det blev en lång väntan och inget dök upp förrns vid 15-tiden då en Kungsörn gled in och satte sig i en tall långt bort. Vi hoppades att den skulle komma in framför oss men tji fick vi. Den försvann efter någon timme och sen hände inget mera. Vi fick packa ihop och bege oss hemåt igen.
Men skam den som ger sig, vi har redan pratat om att vi skall tillbaka nästa år igen.
Lite mera Örnbilder kommer i nästa inlägg.

Lite sällskap i kojan i form av nyvakna flugor som surrade runt på fönstret (mobilbild)

1 kommentar:

  1. Trevligt å se att du fick lite andra bilder än bara på åteln...men var fan är han som ska va i stolen...tom jö...hehehe...nä, det pratar vi tyst om!
    Nu är det rätt så oki i alla fall...det var en pärs! :-)
    Igår måndag var jag helt utslagen...satt ba i soffan o titta på teve och laddade batterierna så energin skulle komma tebax...jaja, det var det och nu idag tisdag ska jag börja titta lite på bilderna.

    Steffe

    SvaraRadera