...Omvärlden och min närhet sedd genom kameralinsen med min högst personliga synvinkel ...söndag 11 juni 2017

BlixtWorkshop med Daniel Roos


Igår så var jag på en Workshop om blixtfotografering och då främst användandet av portabla blixtar utomhus. Kursen var på Scandinavian photo vid Norr mälarstrand. Den som höll i Workshopen var fotografen Daniel Roos. Kolla in hans fantastiskt fina bilder på hans hemsida www.dannielross.se

Dagen började med teori om både utrustning, teknik och framför allt hur man skulle tänka vid en fotografering, allt från val av miljö, placering av objekt och exponering och ljussättning. Ett kortare lunchavbrott och sedan en liten stunds teori till.

Sen bar det av ut med hela gruppen i Rolambshovsparken för att leta lämpliga platser för att ställa upp blixtar och testa olika ljussättningar. Vi gjorde tre olika uppsättningar.


Daniel förklarar hur en Beauty dish fungerar, och sen så testade vi den skarpt.


Det fanns många i parken som var intresserade av vad vi gjorde. Kolla in pojken uppe på kanten.


Full fart, andra fotograferingen nu med två blixtar... 


Planering och tankar kring vilket ljus som vi skulle ha till denna fotograferingen. Det blev tre blixtar. 


Efter detta så gick vi tillbaka till lektionssalen och kollade på dagens bilder och vi han även med lite redigering av den sista fotograferingen. Sen var dagen slut. Sex timmar går fort när man har kul.

Summa sumaring, gillar man fotografering och är sugen på blixtfotografering så är en workshop med Daniel absolut värd att deltaga på....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar